Homey bespaart heel veel energie

De gastarieven zijn historisch hoog en de vooruitzichten zijn onzeker. Hierdoor worden veel gezinnen nu en in de nabije toekomst geconfronteerd met een veel hogere energierekening. De beste manier om deze kosten te verlagen is minder gas gebruiken. Een slimme thermostaat is veruit de meest effectieve en comfortabele manier om dit te doen.

Op dit moment heeft slechts 19% van de Nederlandse huishoudens een slimme thermostaat. Van de gezinnen die er nog geen een hebben, geeft 57% aan interesse te hebben in een slimme thermostaat of zelfs concrete intentie te hebben om er op korte termijn een te kopen. De voornaamste redenen om dit (nog) niet te doen zijn de initiële investering en de kosten en het gedoe met betrekking tot installatie. Een slimme thermostaat met multi zone installatie kost al snel 500 tot 700 euro. Hoewel ze dit bedrag redelijk snel terugverdienen, blijkt dit voor veel gezinnen een te hoge drempel.

Wij hebben in samenwerking met het Duitse bedrijf tado° een oplossing bedacht voor deze obstakels. Samen hebben wij tado+ ontwikkeld, een unieke ‘Heating as a Service’ propositie, waarmee consumenten zonder investering en zonder gedoe kunnen profiteren van alle voordelen van een slimme thermostaat.

Onze reden om voor tado° te kiezen als samenwerkingspartner, is dat zij in onze optiek de beste slimme thermostaten in de markt leveren. Hun producten zijn het meest compatibel met CV ketels (95%), werken goed in combinatie met zowel radiatoren, stadswarmte als vloerverwarming, besparen het meeste gas (gemiddeld 22%, oplopend tot wel 31%) en bieden bovendien het meeste comfort, omdat het uit te breiden is tot een volwaardig multizone verwarmingssysteem. De klanttevredenheidsscores die tado° realiseert zijn ook zeer goed (NPS +40 en Google 4,6 uit 5).

Ons gezamenlijke product tado+ is een serviceabonnement met een minimale looptijd van 24 maanden. Consumenten krijgen voor een vast bedrag per maand een slimme verwarmingsoplossing die (bij de huidige gastarieven) tot wel 10x het abonnementsbedrag aan besparingen oplevert. Het pakket bestaat uit een slimme tado° thermostaat, diverse slimme services en afhankelijk van de woning en wensen van de klant eventueel één of meerdere slimme radiatorknoppen. Gebruikers kunnen tado+ zelf installeren of dit tegen een eenmalige kostendekkende vergoeding professioneel door ons laten doen.

Sinds september 2021 verkopen wij tado+ onder andere via Vattenfall aan zowel hun bestaande als potentiële klanten.